Tuinaanleg stap voor stap

Tuinaanleg stap voor stap

Tuinontwerp: we starten met een (vrijblijvend) intakegesprek, uw wensen worden in kaart gebracht. Deze vormen de basis voor het ontwerp van uw tuin.  Het kan ook zijn dat u een tuinarchitect heeft gevraagd een ontwerp te maken, in dat geval wordt het ontwerp samen doorgenomen en wordt een uitvoeringsplan gemaakt.

Bestrating: u kunt het zo mal maken als u zelf wilt. Wij werken samen met Kooyman Sierbestrating in De Kwakel. Zij hebben een zeer uiteenlopend assortiment van basissteen tot exclusieve sierbestrating die op alle mogelijke manieren kunnen worden gelegd. Hergebruiken en/of herstellen van bestaande bestrating kan natuurlijk ook.

Beplanting: we maken een beplantingsplan. Daarbij houden we rekening met schaduwplekken, kleurstelling en bloeitijd. Wilt u een groenblijvende tuin? Of wilt u dat er altijd iets bloeit?  Of een tuin die aantrekkelijk is voor vlinders, bijen en hommels? We gebruiken altijd eerste keus beplantingsmateriaal van Kwekerij De Bosrand in Wassenaar. Zij leveren materiaal dat het hele jaar door geplant kan worden. We kunnen dus op elk gewenst moment beginnen met de aanleg van uw droomtuin.

Verlichting: met een mooi verlichtingsplan wordt een tuin ruimtelijker en sfeervoller en kunt u tot in de late uurtjes genieten van uw tuin. Bij grotere projecten werken wij samen met de verlichtingsspecialist GJK.

Van kleine patio tot grote projecten: Hendriks Hoveniers helpt u praktisch en professioneel

Neem contact met ons op

  • Professioneel en flexibel
  • Tuinonderhoud en tuinaanleg
  • Voor particulieren en bedrijven
  • Haarlemmermeer, Haarlem en omstreken